Изгодна доставка до всяка страна
25 години!
Над 100.000 артикула!
1.000м² магазин в гр. Кронберг
Nav
Nav
 
Logo
Количка
Доставка до: BG

Изход
Статус на поръчка

ПЛАНИНСКИ с пълно окачване

Избери една категория от менюто "Велосипеди с пълно окачване" (Fullsuspension Bikes):

SPECIALIZED
НОВО: Новото колело 2020 Specialized Enduro
Новото Ендуро на Specialized Bicycles няма нищо общо с предишния модел. новото е снабдено с 170 мм отскок и 29" цолови гуми, предназначено само за спускания! Поръчай при Хайбак и бъди от първите каращи новото Ендуро!

Покупка на планински велосипед: МТБ с пълно окачване или с Hardtail

Въпросът какво точно търсиш, планински велосипед с пълно окачване или твърдак, много лесно ще си намери тук отговора: Едно MTB Fully (планински велосипед с пълно окачване) осигурява поради наличието на преден и заден амортисьор, хидравлични дискови спирачки, стабилна рама и дебели гуми несъмнено повече комфорт и сигурност при спускания в планински участъци! Това са общо взето основните плюсове на планинските велосипеди от типа "фули". При тях е важно, амортисьора да има по-голям ход за да могат вибрацийте да бъдат обирани надежно, та нали тези машини са предназначени за терени и каране "офроуд" - колкото по-надежно е окачването на планинския велосипед, толкова по-интересни са спусканията с такъв. Истина обаче е, че този тип планински байкове не са за препоръчване на неопитни и начинаещи колоездачи. Границите на спектъра от такива планински велосипеди са "начертани" от два типа маунтинбайкс: От XC-Fully с около 100 mm (по-малък ход на амортисьора) до даунхил велосипедите (различаващи се с по-голям ход на амортисьора), към 200 mm Hub. Между тези "граници" се намират байкове за трейл, All Mountain Bikes, ендурота а също така и велосипеди от типа "Freerider". В зависимост от това с какво са оборудвани, цените им варират значително. Много бързо може да похарчиш за един планински велосипед с пълно окачване от 2000 Евро до 3000 евро. Не само частите и компонентите определят цената на планинския велосипед. Също и материалът е от значение, този от който е произведена рамката. Едно MTB Fully от карбон например е определено много по-леко от алуминиевия вариант, но и много по-скъпо.

Планински велосипед с пълно окачване

Ein klassisches Mountainbike Fully

На много професионални байкъри, състезатели и любители на планинското колоездене им е било явно писнало да се разтъртват от твърдите рамки и вилки, което в първите години на 90-те в Щатите е довело до масовото разработване на нови модели планински велосипеди, а именно тези с шокове и с пълното окачване. Така се е зародила идеята не само предницата да се оборудва с шок, но и задницата. Първият световен шампионат по планинско колоездене през 1990 не напразно е организиран в САЩ, на който са представени основните две дисциплини: Крос Кънтри и Даунхил. От тогава до сега много неща са се променили по дизайна и оборудването на Full Suspension МТБ-тата, и въпреки всичко основните технически идеи за оборудването на задницата са си старите, изполват се в изработката на шокове и компоненти от доста години насам, тоест са същите, не са нещо супер иновативно. Амортисьорната техника се осъвършенства постоянно, така най-новите модели на планинските велосипеди с пълно окачване, в зависимост от това за какъв стил планинско колоездене са предназначени, притежават завидно голям капацитет на абсорбация на вибрацийте, която не се осигорява само от шока, но в частност и от амортизиращото окачване на колелата.

При HIBIKE може да си купиш онлайн, лесно и безпроблемно нов модел планински велосипед с пълно окачване

Предлагането на планински велосипеди с пълно окачване нарастна в последните години невероятно. На пазара вече се намират най-различни модели планински велосипеди с от типа фули: Класическото MTB Fully от 26 цола или това от 29 цола, както и такива с новите размери от 27,5 (650B) до така наречените дебелаци, мощните фетбайк фулита. Ако си купиш онлайн твоя Fullsuspension Bike, то автоматично ще си зададеш въпроса „как да си го монтирам сам?“. Производителите също се занимават с този въпрос, имайки желанието максимално да улеснят монтажа и реглажа на шоковете от самите клиенти, както е например при технологията "Autosag" на Specialized или при технологията на Trek за определяне на оптималните стойности на теглото и височината. Нашия сортимент е разделен на различни категории. Ела и разгледай! Сигурни сме, че ще попаднеш в нашия специализиран веломагазин за планински велосипеди с пълно окачване на нещо интересно.

 
AJAX Loader Icon