Изгодна доставка до всяка страна
25 години!
Над 100.000 артикула!
1.000м² магазин в гр. Кронберг
Nav
Nav
 
Logo
Количка
Доставка до: BG

Изход
Статус на поръчка
Актуално време за доставка 6-9 работни дни (Велосипеди 10-12 работни дни)    Повече информация >
Хайбайк е на разположение на клиентите си: ✅ онлайн | ⓘ магазин >

Скутери/ Kickboards/ Тротинетки

Скутер & Кикборд: Не само за деца! Скутери и за възрастни

Тук на първо място искаме да обърнем внимание на разликата между Скутер и Кикборд, тъй като много от нас не знаят дори, че Скутера не е Кикборд и обратно... Ето кратко описание на скутера и на кикборда:

  • Скутер е всъщност новото понятие за т.н. тротинетка, която има две колелца и едно кормило, свързано с дъното, стъпалната дъска.
  • Една друга разновидност на тротинетката представляват Кикбордовете. Тук е мястото да споменем, че правата върху понятието „Kickboard“ са собственост на фирмата Micro Mobility.
    Кикбордовете са снабдени с най–малко 3 колелца и вместо Т–образно кормило имат такова което може да се движи. Те всъщност не се управляват чрез кормилото а чрез изместване на теглото на този, който ги кара.

Карането на скутер още от ранна детска възраст спомага значително за развитието на добра координация, развитието на моториката както и за развитие на способността за пазане на равновесие, баланс. Ето защо на пазара се предлагат Тротинетки за деца от 2–3 години. Карането на такива тротинетки доставя огромно удоволствие на малките и е свързано разбира се и с пребиваването вън на чист въздух.
За порасналите деца във възрастовата група от 5 години и нагоре се предлагат естествено други модели скутери, годни за юноши и въдрастн. Тях ще ги намериш в категорията Скутери за възрастни.
Скутерите за възрастни са идеалното превозно средство за придвижване в града, особено когато трябва да стегнеш навреме до работното си място. Така напр. съществуват комбинирани модели скутери/кикбордове, представляващи нещо средно между скутер и куфарче–на колела, предвидени за бизнесмени, или пък такива годни за ученици, с функция за прикрепяне на раницата, чието тегло детето не носи на гърба си а транспортира пред себе си с помоща на скутера. Фирмата Micro Mobility е водеща в продажбите на скутерии кибордове. Между другото съществуват вече и модели с електрическо захранване (с вграден мотор), които се управляват чрез движението на тялото.
А за по–спортните любители на Кикборда препоръчваме по–стабилните Freestyle–Модели, които са пригодени за по–нестандартно и спортно ползване.

 
AJAX Loader Icon