Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Ръкавици

Купи онлайн изгодно велоръкавици с пръсти или без пръсти на водещи марки!


Избери категория от артикулната ни група "Ръквици":

Вело Ръкавици: Избери си пасващи висококачествени велосипедни ръкавици

Дали ще избираш Вело Ръкавици за планинско колоездене или за шосейно, е без значение.
Велосипедните ръкавици са както между впрочем и каската, един от основните байк–аксесоари за всеки колоездач.
Кое прави велосипедните ръкавици толкова важни? Много просто:
Една голяма част от тежестта на колоездача пада при каране на велосипед точно върху ръцете, по–точно върху китките на ръцете и дланите.
Този, който не обръща внимание на добрата позиция на ръцете си върху кормилото, той бързо ще усети изтръпване на пръстите си. Поради неправилната позиция на дланите е възможно евентуално прискрипване на нерв, нервни влъклна, което е именно и причината за изтръпването на пръстите.
Дори несъобразно големия натиск върху китките на ръцете може да доведе до неприятни болки.
Ето това са предимно причините поради които съвременните Вело ръкавици се произвеждат с няколко дори вида подплънки на дланите, осигоряващи по–голям комфорт и предпазващи чувствителните зони на дланнта от болки.
Един колоездач, каращ само от време на време байка си едва ли ще установи подобен дискомфорт. Колоездач професионалист, или такъв който наистина доста често върти педалите определено бързо ще се убеди в предимствата на качествените Вело Ръкавици с подлплънки. Да не забравяме, че при жените проблемът с изтръпналите пръсти и болки в ставите на ръцете се среща по–често и то поради спецификата на тяхната анатомия.
Ето защо производителите на велосипедни ръкавици предлагат специален асортимент дамски модели Вело Ръкавици.
Разликите между мъжките и дамските Вело ръкавици са преди всичко в размера а и във формата на дамските ръкавици, тъй като ръцете на дамите по–принцип са по–малки.
Ето защо вземи напредвид преди всичко добрия комфорт, който ти осигуряват вело ръкавиците – дизайнът им, би трябвало да е от второстепенно значение. Все пак, по–добре е да караш с пасващи, висококачествени Вело Ръкавици и без болки в ръцете, отколкото с такива само заради дизайна им.
Информирай се в специализираните байк–списания за най–добрите тествани съвременни велосипедни ръкавици. Там ще намериш предимствата и недостатъците на различни модели и марки ръкавици. И въпреки всичко критерият, по който трябва да си избереш велосипедните ръкавици е оптималната пасваща форма.

Велосипедни ръкавици с пръсти и без пръсти

Купи изгодно онлайн вело ръкавици. МТБ РъкавициРазбира се, че това дали ще си купиш, ob Вело ръкавици без пръсти или вело ръкавици с пръсти зависи изцяло от личните ти преспочитания.
И въпреки всичко и вида вело спорт е от решаващо значение при взимане на решение за покупка на велосипедни ръкавици.
Който например спада в категорията на по–смелите даунхил–състезатели, той определено ще си избере дори и за лятото леки вело ръкавици с пръсти. Те определено предлагат по–добро сцепление към кормилото или спирачните лостчета. Мужду другото този вид вело ръкавици предпазват пръстите на ръцете от клони и съчки, през които е много вероятно един такъв байкър да си проправя път. С вело ръкавиците с пръсти ръцете ти са разбира се по–добре защитени при падане от колкото ако носиш ръкавици без пръсти.

Между другото на пазара се предлагат вече и модели Вело ръкавици подходящи за работа със смартфони. Днес подобна техника като смартфони, GPS-устройства, километражи и др. се управляват предимно чрез натиск върху екрана. Ето защо ако използваш подобна електроника, вземи това напредвид при покупката си на вело ръкавици.

Дали ще си любител на шосейното или на планинското колоездене, през лятото няма как да не се изкушиш да караш поне с един чифт вело ръкавици без пръсти. Обикновени тези модели вело ръкавици са леки, произвеждат се от тънки дишащи материали, снабдени с подплънка върху най–чувствителните места и удобна еластична горна част. В повечето случаи пристягането на вело ръкавиците става с велкро ленти (лепки).
Предлагат се дори модели вело ръкавици със специална соларна функция. Носейки такива соларни вело ръкавици ръцете ти няма да останат бели, а ще имат същия тен като останалата част от кожата ти, изложена на слънце. Ако си станал любопитен, то изпробвай модела соларни ръкавици Roeckl Solar.
Ако ли пък караш често с мокри ръкавици, то тогава определено ще се заинтересуваш от прредимствата на водоустойчивия модел Hirzl Grippp ръкавици, който дори и абсолютно мокър и прогизнал ти осигурява оптимално сцепление с кормилото.
Свалянето на ръкавиците с пръсти обикновено става лесно, а именно като дръпнеме пръстите. За удобното сваляне на ръкавиците без пръсти много от производителите са измислили т.н. Помощ за сваляне на ръкавиците: Тази представлява пришити от вътрашната страна на пръстите малки верижки, които се дърпат в посока върха на пръстите.

Термо вело ръкавици: Зимни велосипедни ръкавици

Един добър чифт велосипедни зимни ръкавици напр. за MTB или шосе, трябва да предлагат повече от набор пръсти. Зимните велосипедни ръкавици са преди всичко термо вело ръкавици, тоест трябва да предпазват от студа, влагата и минусовите температури.
Стане ли вън супер студено първо е кравта в пръстите ни, която се оттегля, поради което тези бързо измръзват и изтръпват.
Подплатени зимни вело ръкавици предлагат надежна защита против студа имено чрез допълнителната подплата и подплънки.
И въпреки всичко внимавай да не преувеличиш! !Прекалено дебелите вело ръкавици влиаят много бързо на усещането ти за кормило, спирачка и предавки. Нови като модели са т.н. Три пръстови велосипедни ръкавици, които ти придават повече топлина поради факта, че не всичките 5 пръста са отделени един от друг. Тук ще намериш и няколко модела вело ръкавици с един пръст. Тези държат четирите пръста заедно като само палецът е отделно.

При нас ще намериш различни модерни MTB вело ръкавици, ръкавици за даунхил или мотокрос(MX), дамски велосипедни ръкавици, детски вело ръкавици голям избор на едни от най–известните топ марки в бранша!

 
AJAX Loader Icon