Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Ръкавици с пръсти

Летни и зимни велосипедни ръкавици с пръсти

Ще се запиташ защо ти трябват даже и през лятото, при високи температури велосипедни ръкавици с пръсти?
Дългите пръсти на ръкавиците ти гарантират по–добро сцепление към кормилото и контрол върху спирачния и превключвателния лост, като предпазват пръстите ти и от пръски, замърсяване, клони и други предмети, които могат да ти се изпречат на пътя.
Ръкавиците с пръсти са за препоръчване осебено на любителите на планинското колоездене!
Поради това производителите вграждат към този вид колоездачни ръкавици предпазни протектори под формата на гумени възглавнички, върху кокалчетата и горната страна на дланта.
Използването на смартфона и навигацията с ръкавици с пръсти днес не е никакъв проблем.
Между другото изработката на върховете на пръстите на ръкавиците със специални влакна, позволяващи директно работа на сензорния екран – това е почти стандарт при всяка една добра веломарка.
Трябва да се внимава при избора на велосипедни ръкавици с пръсти и за това, с каква подплата се предлагат, тъй като разликите в това отношение са доста. Някои колоездачи предпочитат дебела гелова подплънка, докато пък други ще предпочитат тънкия плат, за да чувстват по–добре кормилото.
Предимствата на добрата подплънка е, че обира част от удърите, които кормилото предава на китките и дланите.
Подплънките предотвратяват до голяма степен и друг проблем, а именно изтръпването на пръстите, което се дължи на прескрипването на т.н. улнарен нерв.

В тази наша категория артикули ще намериш леки летни велосипедни ръкавици от тънък плат, идиални за велосипедни походи по планниски терени. Освен това ще намериш и предложения за вело ръкавици от по–дебел плат, ветроустойчиви и с термо–подплънка, изработени от софтшел материали. Тези са предпочитани през есента и зимата. През зимния сезон се предпочитат естествено по–дебелите ръкавици с пръсти, тъй като няма нищо по–неприятно от бързо замръзващи пръсти при зимното колоездене.

В нашия онлайн веломагазин ще намериш голям избор на зимни велосипедни ръкавици, както дамски, така и мъжки. Открий нашите предложения за велосипедни ръкавици с пръсти!

 
AJAX Loader Icon