Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Панталони, шорти, гащиризони

Buy short, long and 3/4 bike shorts at HIBIKE.


Избери категория от менюто Велопанталони, Шорти:

Онлайн покупка на Велосипеден панталон, Велоклин, Гащиризон или Шорти

Без съмнение, Велосипедния панталон или Велоклин се числи към най–необходимата част на вело екипировката. В покупката на качествен Велосипеден панталон всеки ентусиазиран велоипедист би инвестирал малко повече, знаейки, че инвенстицията си заслужава. Колкото по–често упражняваш хобито си “колоездене“, толкова по важна ще ти стане удобната седална подложка, пришита към дъното на панталон (особено при по–скъпите и качествени модели). Вело похода ти много бързо може да се превърне от спортно удоволствие в кошмар, ако велопантолът ти не си пасне със седлото и започне болезнено да ти напомня, че инвестицията в един качествен вело пантолон с подложка определено си заслужава парите.
При нас ще намериш изключително голям избор на марки и модели велосипедни панталони като напр. тесни Бибшорти (Bibshort), панталони тип “Bibtight“, Къси/ Дълги велопанталони или лежерни шорти с вътрешна подложка, както и Детски, Дамски и Мъжки велопанталони на изгодни цени и всеки джоб. В нашия онлайн Веломагазин ще намериш както маркови Велосипедни панталони купувани от професионалисти (като напр. моделите на Assos или Gore Bike Wear) така и велосипедни панталони на известни стилни байк–марки, отличаващщи се със съвременен и предпочитан дизайн, като моделите напр. на ION или Maloja.
При избора на вело панталон трябва да вземеш под внимание най–вече дали този ти пасва, така напр. велопанталонът с подложка трябва да да прилепва тясно към тялото. Шевовете трябва да са по възможност плоски и да не ти пречят, важно е да се чувстваш комфортно, удобно. Качествените модели вело–панталони имат пришита ергономична подложка към седалната част и тъканта, от която са изработени има способността да абсорбира и регулира влагата. Къс вело панталон, 3/4 вело панталон и дълъг вело панталон, Шорти/Bikeshorts и Bibshorts

Дали ще предпочетеш лежерни вело панталони, или по–спортни е въпрос на личен избор. В нашия сортимент ще намериш и ветроустойчиви вело–панталони, годни за любители на зимното колоездене, както и дъждобранни велопанталони пригодени за кални и мокри вело–походи, които можеш да облечеш върху нормалния велопанталон.
Любителите на мотокроса и на даунхила от всяка една възраст, могат да намерят при Хайбайк различни модели панталони като напр. Вело панталони за мотокрос, Детски велопанталони. Ние ти предлагаме освен това мъжки и дамски велопанталони с различни дължини като напр. Къси велопанталони, 3/4 велопанталони и Дълги велопанталони, които при ниски температури с доста практични. Тук няколко съвета за покупката на велопанталон:

Вело–клин, Велопанталон с подложка или без и значението на долното бельо

Въпросът, дали е необходимо носенето на долно бельо под специалния Вело–клин или Велопанталон не е никак смешен, от практична гледна точка този въпрос е съвсем уместен и това го знаят доста от вас, които тренират всекидневно колоездене. Фактът е прост – един слип или долни боксерки се набират значително неудобно под вело–клина ти и триенето което предизвикват върху седалната ти част е доста дискомфортно и при дълги вело походи дори болезнено. Ето защо като специалист в бранша ние препоръчваме поне на професионалистите и любителите занимаващи се ИНТЕНЗИВНО С ВЕЛОСПОРТ да обмислят добре покупката на Вело–клин или Велопанталон, изработен със специална пришита, седална подложка и от подбрана антибактериална материя. Разбира се качествените седални подложки са съобразени и с анатомията на двата пола, ето защо дамските модели Вело–клинове или вело–панталони с подложки се различават от мъжките еквиваленти. Бельото разбира се въпреки препоръките си е въпрос на личен избор.
При нас ще намериш също както при велосипедните клинове и панталони така и при бельото голям избор на супер готини и маркови (Долни гащета).
Особено през зимата, по време на мразовити вело походи и обиколки специалното велосипедно бельо ти осигорява необходимата защита от студа и непозволява на тялото да изстине бързо.

Пасва ли ти велопанталона?

Покупката на велопанталон, велоклин или гащиризон определено не е лесна, тъй като търсеният продукт трябва да отговоря на голям брой лични предпочитания.
Нашия съвет: Не забравяй, че велоклин или велопанталон се пробва НЕ само в стоящо положение, а и седнал! Много често това се забравя. Тъй като значителна част от времето ще си в седнала позиция пробването на велопанталона в седнало положение е неизбежно. В никакъв случай не трябва да се събира плат между краката, който да ти пречи и търка, същото важи и при свиване на коляното и при 3/4 и дълги панталони. Ние препоръчваме да се пробват модели Велоклинове/велопанталон на различни фирми–производители, за да се усети разликата и да се намери най–добре пасващия модел. Заслужава си да инвестираш повече време в избора и покупката си на Велопанталон. При следващия велопоход сам ще се убедиш в предимствата на перфектно пасващия вело–клин/панталон.

Подходяща грижа за Велоклинове или Велопанталони

Повечето модели Велоклинове или Велопанталони днешно време безпроблемно могат да се перат на ниски температури в пералната машина. За тази цел обаче ти препоръчваме ползването на специална мрежичка, в която трябва да сложиш велоклина или панталона преди прането. Така ще предпазиш тъканта на велопанталона и преди всичко седалната подложка. От време на време е препоръчително да използваш и допълнителна грижа за велопанталона си като напр. антибактериален, хигиеничен препарат, който убива бактериите в прането прано на ниски температури. За пране на спортни дрехи те съветваме да използваш специален Перилен препарат за пране на функционално спортно бельо и дрехи. Ако не си сигурен точно как да переш и поддържаш скъпия си велоклин или панталон, виж и се информирай под категориите Грижа и пране на спортни дрехи Не забравяй, че всичко това е необходимо защото съвременното спортно бельо и спортни дрехи, към които се числят Велоклиновете и велопанталона, се изработват от модерни тъкани, несъдържащи просто само памук. Кои тъкани точно какви материали съдържат ще може да прочетеш в нашия Текстилен лексикон.

 
AJAX Loader Icon