Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Дълги вело панталони

Велопанталони, дъждобранни велопанталони термопанталони за колело и др.

Дълги велопанталони не само за зимата

Дългите велопанталони не са подходящи само за зимата и студеното време. В зависимост от материала от който са изработени дългите велопанталони могат да те предпазят от студ или дъжд дори при минусови температури. Множеството модели ти предлагат голям избор, от тесни клиновидни панталони с тиранти та чак до широки дъждобранни панталони до ветроустойчиви панталони. Твоите предпочитания са важни за това, дали ще избереш материал като ликра за клин или ще избереш широки МТБ-шорти например.

  • Широки МТБ-шорти:
    През зимата може и няколко слоя дрехи да облечеш: Ако караш през зимата колело то тогава оптимално е да избереш да облечеш дълги МТБ-панталони, спазвайки принципа на люспите на лука - няколко слоя тъкан пазят по.добре от един! Върху нормалните велопанталони обличаш дълъг зимен велопанталон и си готов за велпохода през зимата.
    Но не само дебел зимен панталон може да ти е от полза. Един класически дъждобранен панталон който е лек и не тежи и се облича върху другите панталони, също може а се окаже добро практично решение. Такива дъждобранни панталони могат да се ползват през всички сезони на годината, пък и са леки и не тежат в раницата.
  • Тесни велопанталони:
    В тесни велопанталони или клинове се облича предимно шосейния колоездач, който избира и добра аеродинамика за да може а бъде бърз. Тесните велопанталони с дълъг крачол са снабдени в много случаи и с тиранти (Bibshort). Платът е дебел, от вътре подплатен. При тях не се носят допълнитено други панталони от горе.

Съвет: Дълги велопанталони със седалищна подплънка или без

Ако търсиш дълги велопанталони, внимавай за точното описание. Има дълги панталони със седалищна подплънка както и такива БЕЗ подплънка. Става въпрос тук за какво се използва подплънката. Панталони за обличане върху други панталони са по принцип БЕЗ подплънки, защото са за това да бъдат облечени върху велопанталона като допълнителна защита срещу студ и вятър. При тесните панталони (тези с тирантите) необходимо е да внимаваш в описанието, защото и тези много често с абез подложка.

Практични панталони с цип тип оверал или паналони със защита срещу дъжд, зимни панталони

Който иска да е подготвен з авсяка ситуация може да избере павналон с цип, Zip-off панталон за планинския си велопоход. При такива панталони с цип от късите шорти чрез ципа може да направиш само за секунди панталон с дълъг крачол. Също и дъждобранните панталони може да прибереш лесно в раницата ти, защото не заемат много място, практични са, ако завали ненадейно например. Но и нормалните панталони против дъжд са способни да ти доставят нормален комфорт на каране на байка без да се изпотяваш в тях прекалено много.
Модерните велопанталони предлагат антибактериално покритие на подложката, много тесни шевовеи материали, които регулират влагата. Дългите велопнталони трябва да са комфортни и да не убиват и спрямо температурата вън да са подходящи. През зимата е удобно да се снабдиш с дишащи термопанталони, със софтшел материал.

В нашия байк магазин ще намериш панталони за МТБ и други велопанталони.

 
AJAX Loader Icon