Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Обувки

Bike shoes: shoes for bike, MTB and road bike


Избери една категория от менюто Вело обувки, велогамаши и чорапи:

Купи онлайн МТБ Велообувки и обувки за шосейно колоездене (шпайкове)

Става ли въпрос за обувки, амбиционирания любител на шосейното колоездене определено ще се спре на модел Велообувки, които пасват оптимално на крака му – тоест шпайкове с твърда подметка.
Любителят на планинското колоездене определено разполага с повече възможности при избора си на МТБ Велообувки. Кой вид Велообувки за планинско колоездене ще избереш, зависи до голяма степен от това на какъв терен ще караш, но не винаги. Например има достатъчно любители на планинското колоездене, т.н. Trail–Ездачи които предпочитат твърдия клик–контакт с велосипеда си, осигоряващ им по–голяма стабилност както и контролеруемия натиск върху педала и то при всеки терен. Други пък не понасят чувството "Да си закован на място" и предпочитат възможността да могат да "слезнат" от падалите по всяко едно време. Тук предлагаме малко информация, която би могла да ти помогне при избора и покупката на Велообувки:

Велообувки за планинско колоездене "с парчета" или "без парчета"

Ти си любител на Вело обувките за планинско колоездене с парчета(с клик–закопчаване), които ти гарантират винаги здрава, фиксирана връзка с твоя велосипед или си почитател по–скоро на т.н. Вело обувки за платформени педали MTB Flat-Обувки?
Вело обувките за платформени педали се отличават обикновено с лежерния си дизайн (външно не се отличават от обикновена спортна обувка) и меката подметка, която е пригодена за оптимално сцепление с металните шипове (пинове) на платформения педал. Този вид Вело обувки са предпочитани от любителите на спортните дисциплини "All-Mountain", "Downhill", "Freeridе".
Някои видове вело обувки за МТБ се предлагат с допълнителни парчета, които могат да се завинтват или демонтират при желание. Това допълнително подсилва и без това грубата подметка и ти гарантира по–голяма опора и стабилност дори ако се движеш пеша.

Разликите между шпайкове/обувки за шосейно колоездене и обувки за планинско колоздене

Разликата между шпайковете, тоест обувките за шосейно колоездене с т.н. клик закопчаване, и обувките за планинско колоездене преди всичко се опрделя от разликата в педалите на шосейните велосипеди и велосипедите за планинско колоездене.
Още от пръв поглед разликата се вижда и то сравнявайки подметката на обувките.
Обувките за планинско колоездене се предлагат с повече профил/грайфери с цел да се осигури на колоездача по–добро сцепление и стабилност на крака и то при всякакъв терен, ако му се наложи да ходи пеша.
При Шпайковете/ Велообувки за шосейно колоездене годни за каране на шосе, това, което прави впечатление е по–плоската подметка върху която парчето се завинтва отдолу с помоща на 3 винтови отвора, докато при Велообувките за планинско колоездене това парче влиза в специална вдлъбнатина, изработена в подметката, където се завитнва с общо 4 винтови отвора.

Голям избор на Велообувки: Купи изгодно онлайн!

Шпайкове:
Твърда подметка за оптимално предаване на силата върху педала

Благодарение на клик–парчетата можеш да разпределяш оптимално силата вурху педала не само чрез натиск върху него, но също така и чрез дърпане, изтеглене (т.н. "дърпане/натиск"–движение). При покупка на шпайкове колоездача взима под внимание най–вече твърдостта на подметката, която гарантира оптималното разпределение на силата оказвана върху педала при педелиране. При покупката на Велообувки за планинско колоездене, шпайкове както и т.н. Race-Обувки най–важният аргумент си остава твърдостта на подметката, която за неопитни колоездачи може да се окаже доста неудобна. Като противоположност на гореспоменатите Велообувки за МТБ и шосе трябва да се приемат меките All-Mountain–Обувки (обувки годни за почти всеки терен!), които си доказвата предимствата при велоекскурзии из планината, където може да се наложи носенето на колело на ръце, или просто пешеходен преход до следващата хижа.

Велогамаши и вело чорапи

За всички видове велообувки важи: Вземи под внимание факта, че те трябва да ти пасват оптимално! Много бързо може да си докараш протърквания на кожата, които да те измъчват неприятно особенно при по–дълги вело походи. Когато пробваш Велообувките добре е да носиш и точно тези вело чорапи, с които ще караш и на плануваните вело походи. Съветваме те да не пробваш обувки в часовете на ранния предобед, а в следобедните часове, когато стъпалата и краката малко са се надули.

Дали ще търсиш велообувки за вело–професионалисти и ли за начинаещи колоездачи – в нашия Онлайн Магазин ще намериш висококачествени модели Вело обувки на всички водещи марки, разделени на категории. При нас ще намериш Велообувки за всеки джоб. Ние предлагаме и резервни стелки за Вело обувки за шосейно колоездене, резервни вело–закопчалки и много други Резервни части за Велообувки. При нас ще намериш висококачествени, пасващи Летни- или зимни Вело чорапи изработени от най–съвремените материали като напр. полиестерен материал от висок клас, гарантиращ минимално износване, същевременно добра вентилация и подплътени критични зони (тези на петите и пръстите).
В тази категория ще намериш и пасващи Велогамаши за нахлузване върху вело обувките, които ти гарантират допълнително "сухи и топли крака" особенно при студено и влажно време.

 
AJAX Loader Icon