Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Гамаши

Практичното и полезно допълнение към велосипедните обувките: Велосипедни гамаши за всяко време

Многобройни производители на велосипедно облекло предлагат практичното полезно допълнение към велообувките, а именно гамашите.
Ние предлагаме гамаши на марките Craft, Assos, Endura, Gore Bike Wear, Specialized и много други.
Велогамашите не презентират само логото на байкмарката върху крака ти – те са предимно за защита на карака ти от сняг, вятър, дъжд, студ.

Трите основни разновидности при влосипедните гамаши

Грубо казано те се делят главно на 3 разновидности.

  • (1) Гамаши за планиско колоездене: Често това са подплатени гамаши годни за всяко време или термогамаши за походи в алпийски и планински райони.
  • (2) Гамаши за шосейно колоездене, често изработени от леки материали съдържщи Lycra®, теглото на които е супер нищожно.
  • (3) Toe-Cover или така наречените топлинки за пръстите на краката.
    Това са малки парчета за допълнително подсилване на пръстите на краката пазещи от вятър и студ, като при тях останалата част на обувката си остава открита.

Общовалидно за велогамашите

Общовалидно е, че велогамашите трябва да са леки и изработени от еластични материали, за да могат да се обуят върху велообувката без проблеми. Някои производители ги изработват с ципове, други с лепки, за да бъдат напаснати оптимално към формата на обувката. Много модели велосипедни гамаши се предлагат със специално изрязано място на стъпалото, където на подметката е предвидена клик системата което допълнително улеснява убуването им. Заслужава си все пак да си помислиш, дали през зимата е добре да караш с клик–педали. По–добре е през зимата да ги замениш с платформени педали, така краката ти с подходящите гамаши ще са винаги топли. Зимнаат велообиколка дори и с пасващи термогамаши, не е приятна ако караш с клик–педали, защото отдолу ходилото изстива. Хайбайк гамаши за топли крака , изгоднпо онлайн Докато леките велогамаши предпазват само от пръски вода и мръсотия (водонеппромукаеми гамаши) зимните и термогамашите могат много повече. При минус температури през зимата термогамашите надежно предпазват краката на колездача от измръзване. През междинните сезони като пролет и есен може да се използват гамаши от материали като софтшел или ветроустойчивите.

 
AJAX Loader Icon