Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Обувки за шосейни велосипеди - шпайкове

Обувки за шосейно колоездене и Обувки за планинскко колоездене: По какво се различават?

Разликата между Обувките за шасейно колоездене и Обувките за плалниско колездене е значителна. Шосейните обувки имат задължително една твърда, неподвижна подметка, за да може създадената припеделирането сила максимално да се предаде през педала! Скорост, но и пестена на сили тук, при шосейното колоездене, са много важни фактори, които определят и формата на Обувките за шосеийно колоездене. Ето защо при този вид Велосипедни обувки всеки един грам е от значение, затова качествената Обувка за шосейно колоедене в повечето случаи е изработена с Карбонова подметка (подметка от пластмаса но подсилена с карбонови влакна).

Обувки за шосейно колоездене за всеки: Обувки на изгодна цена, средно скъпи шосейни обувки и Обувки за шосейно колоездене от висок клас и с висока цена

На пазара се предлагат Обувки за шосейно колоездене на изгодна цена, средно скъпи шосейни обувки и разбира се такива от висок клас и с висока цена, от напр. 300 Евро предназначени по–скоро за професионалистите.

Специфика на обувките за шосейно колоездене - шпайкове.

Желаните педални парчета, Cleats се монтират към подметката на Обувките за шосейно колоездене.
Парчетата и твърдостта на подметката са част от спецификата на шосейните обувки, които пречат на нормалното вървене с тях.
Но шосейните колоездачи предпочитат и без това да въртят педалите, а не да вървят пеша, така, че това за тях не е проблем.
Планиското колоездене изисква обаче точно обратните характеристики на Обувките за офроуд походи и спускания. Подметките им трябва да са гъвкави и меки и да имат достатъчно грайфери, гарантиращи добро сцепление.
Важно е обаче следното:
Обувката трябва да има добре пасваща форма, което трябва да е най–важния критерй покупката на велосипедна обувка!
Обувката трябва да е по кръка, но да е удобна, а да не убива и стиска.
Ако шпайковете ти, шосейните ти обувки ти пасват и ти стават идеално, то може да бъдеш сигурно, че няма да ти причинят болежки даже и при дълги отсечки. Шосейните обувки в никакъв случай НЕ трябва да натискат и да са тесни, трябва да е по крака, да го стабилизира, но въпреки това да не убива.
Формата, тоест калъпа на Обувките за шосейно колоездене също са от значение, тъй като имено формата дава стабилността на крака. Дамските и мъжките Обувки за шосейно колоездене се различават имено по формата, една анатомично изработена вътрешна стелка също може да се окаже допълнително удобство. Гладката подметка на една шосейна обувка, тук пример от SidiВ нашия онлайн магазин ще намериш голям избор на мъжки и дамски Обувки за шосейно колоездене – за всеки по нещо!
Открий супер моделите и тези спечелили всички тестови изпитания и намери за себе си перфектните шпайкове!
Дали ще е шосейна обувка за начинаещи в спорта или за професионалисти в шосейното колоездене – при Хайбайк ще намериш Обувки на различни цени и от различен клас.
Моля вземи под внимание, че парчетата, които се монтират към подметката (cleats) не се продават заедно с обувките (по принцип).
Тук ще намериш голям избор на различни Парчета за шосейни обувки.

 
AJAX Loader Icon