Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Маски/ Балаклава Маски

За всички видове велопоходи, велосипедисти и спортисти: Предпазни маски на различни марки

Този вид шал-шапки закриващи и части от лицето се наричат Balaclava*, те са с такава кройка, че предпазват голяма част от лицето, врата, и понякога рамената, и то преди всичко с цел да предпазят от студа. Годни са за всички видове велопоходи, велосипедисти и спортисти. При някои модели предпазни маски има само отвор за очите, други предлгат и отвор за носа и устата. Познати са още и като шал-шапки, маски, маски за лице или просто скиорски маски.
Носенето на такива маски е типично например за мотористите или за спортистите от мотокроса. Този вид маски започва да събира и любители от велосипедния спорт, особено то тези което карат колело и през зимата и желаят да се предпазят от студа.
Те са комфортни и прилягат плътно под каската така че не пречат и не убиват под каската.
Предимството им е, че защитават както главата, ушите, врата така и гърлото.
Много от тях са направени от терморегулиращ плат, флийс, или са от ветроустойчива материя. Ще намериш в нашия онлайн магазин маски, които са еластични и такива които са специално с функция ветроустойчиви (Windstopper / Soft-Shell).
Такива се предлагат със закопчалка предимн она врата, отзад, позволяваща да си нагласиш ширината както ти пасва.
Понеже тези маски се предлагат предимно в черно повечето модели се предлагат с пришити отразителни елементи.
При нас ще намериш подобни маски на марките Gore Bike Wear, X-Bionic, Pearl Izumi, Castelli или Northwave но и др. За следващата зима може да си гарантираш добра защита срещу вятър и студ!
От къде идва името балаклава?
Името идва от времето на Кримската война през 1853 когато за първи път руски войници използват подобни шал-шапки за да се спасят от студа, Това се случва в населеното място „Balaclava“ от там този вид шапки носи името си.

 
AJAX Loader Icon