Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Предпазна яка за врат / Neck Brace

Купи изгодно протекторна яка, протектор за врат

Повече от 10 години в областа на Формула 1 защитната система "HANS", целяща защитата на чувствителните вратни прешлени, е стандарт, е задължителна.
При всички вело–дисциплини, при които имаме стръмни спускания като напр. при дисциплините Downhill и Freeride, трябваше да мине значително много повече време за да се установят подобни защитни станадарти както при Формула 1 и да се установи протекторната яка като задължителна част от защитата на тялото на колоездача.
Протекторната яка, протектора за врат, известна под англ. понятие "Neck Brace" има реномето между другото на стандартен протектор поне при екстремните планиски велодисциплини.

Богат онлайн избор на протекторни яки, протектори за врат

Ние предлагаме онлайн един доста богат избор на протекторни яки.
Тук ще намериш за всеки джоб протекторна яка на различни производители и марки като напр. Moveo, Alpinestarts, Leatt и много други.
За разлика от другите видове протектори, протекторната яка не е предвидена да намали, да абсорбира дирекния удър. Нейната функциа по–скоро е да намали възможността за движение на главата. Протектораната яка, или протектора за врат предава удъра който се поема и разпределя до голяма степен от тялото.
Сравнително доста голямата маса на главата може да доведе при удър до травми на врата или камшичен удър дори при превидно безобидни падания, при които главата дори да не е имала контакт със земята. Ако караш бясно и винаги си на лимит прецени си дали няма да е по–добре да минимираш този вид риск наранявания с използването на пасваща протекторна яка.

При онлайн покупка на протекторна яка, протектор за врат вземи под внимание съответните размерни таблици на производителя.

 
AJAX Loader Icon