Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Педали с автомат за MTB

Богат избор на Клик–педали за МТБ велосипеди!
Изгодна онлайн покупка на педали с автомат за МТБ


Клик–педали за МТБ велосипеди:
Този вид педали са основното “свързващо звено“ между колоездача на планинския бегач и колелото му. Наѝ–голямото предимство на клик–педалите и парчетата за тях е сигурната и добре фиксирана позиция на крака. Все пак тук е важно да избереш добре пасваща позиция (оптимално коммфортна за срака ти!) на фиксиране на крака, тъй като при погрешно избран ъгъл на фиксиране на крака резултата са болки в коленете, които ще те следват след всеки пробег. Предимно при неравен и каменист терен добрата “връзка“ към планинския ти байк (гарантирана чрез клик–педалите) е това което ти дава необходимата сигурност, че педалите няма да ти се изплъзнат изпод краката.
За начинаещи обаче точно тази “здрава връзка“ към колелто е проблема, с който трябва да се справят в началото. За да се свикне с клик–педалите се изисква търпение и натрупване на малко опит, за да се почувства колоездача сигурен на всеки един терен. Също така при повечето клик–педали/Педали с автомат за МТБ доста полезна е и функцията за регулиране на твърдостта на затягане на педала, която може да се наглася спрямо личните предпочитания.
Не само начинаещите колоездачи, които тепърва свикват с клик–педалите, също и почитателите на Allmountain–Колоезденето оценяват предимствата на големия корпус (кафез), с които са оборудвани т.н. AM-клик–педали, които в особени ситуации и без да са “заключени“ осигуряват добро сцепление и то благодарение на широката си платформа. Най–често срещаните клик–педали на пазара са със сигурност тези на марката Shimano, които носят обозначението SPD (Shimano Pedaling Dynamics). Други фирми предлагащи също много добро качество на педални клик системи са Ritchey, Mavic, Time както и отличния Crankbrothers Eggbeater-педал.
Ние препоръчваме винаги да се купуват към клик–педала пасващите Cleats/Парчета от същата марка за да си гарантира безпроблемното пасване между педал и парчета, макар и теоретично заместванате им с такива от други марки да е безпроблемно.
Сред нашите предложения за клик–педали ще намериш както по–обикновени модели от 60 евро MTB Клик–педали така и по–скъпи модели (но и по–леки! педали) струващи респективно 200 евро. Открий предложенията ни за клик–педали в специалния ни онлайн MTB-Klickpedal Shop.
 
AJAX Loader Icon