Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Протектори за гръб

Протектори за гръб/гръбнак

Тук може да избереш и закупиш различни протектори за гръб (англ. Backguard), годни за Enduro или МТБ спускания.
Протекторите за гръб се различават от протекторните ризи, протекторните тениски и жилетки, по това, че предпазват само областта на гърба/гръбнака.
Протекторите за гръб могат да се носят под широка тениска/трико или предлагат възможността да бъдат комбинирани със специални раници.
Така или иначе всички гръбначни протектори имат за цел да предпазят именно гръбнака от счупвания или наранявания.
Едни от моделите протектори за гръб, които ще намериш при нас са конципирани специално за планински колоездачи и за специални раници, като напр. протектора за гръб на мараката Ergon, които пасват към велораниците на същата марка.
Тези раници разполагат със специален джоб, където протектора за гръб може да бъде транспортиран удобно.

Размер и качество на Протекторите за гръб/гръбнак

Най–важното преди покупката на протектор за гръб е да установиш какъв размер протектор ти трябва, пасващ към твоето тяло.
Ако протектора ти е малък, има опасност части от гръбнака ти да останат незащитени. Ако защитната черупка на протектора за гръб се окаже прекалено голяма, то тогава много бързо ще бъдеш ограничен в движенията си и ще се чувстваш дискомфортно. За да се чувстваш комфортно под протектора си за гръб трябва да вземеш под внимание както материала от който са произведени подплънките (дунапрен или твърда пяна) така и добрата му вентилация.
Но материала от който е изработена предпазната гръбначна черупка безспорно е от най–голямо значение: От неговото качество зависи как ще бъде абсорбиран евентуалния удър. Ние препоръчваме да не се спестява точно от качеството на протектор за гръб тъй като защитата на гръбначния стълб е животоспасяваща!

 
AJAX Loader Icon