Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Фетбайк: Капли, шини, главини

Най–важните компоненти за Фетбайк: Капли, шини и бандажна лента за шини

Към едни от най–важните компоненти осигоряващи перфектното оборудване на Фетбайк Велосипедите несъмнено се числят чифта подходящи капли. Точно при избора на Капли за Фетбайк трябва да сте много внимателни, тъй като именно от тях зависи съществено, дали ще се наслаждавате от карането на дебелака или ще мрънкате.

Решавайки се да карате Фетбайк трябва да сте наясно, че поне от финансова гледна точка няма да ви се отдаде кой знае какво спестяване.
Определено е възможно да закупите отделни компоненти и части на изгодни цени, но Каплите е възможно да ви “погълнат“ една доста голяма част от целия бюджет. Това е така защото от каплите зависи изцяло стабилността и мобилността на велосипеда.
Ето защо е за препоръчване да се изберат по–леки капли, на които да могат бъдат монтирани по възможност Tubeless–гуми, безкамерни гуми, при което си спестявате теглото на вътрешните гуми.

На една алуминиева шина за фетбайк е нормално да откриете типичните за нея и многобройни Дупки разположени в средата на джантата. Те също са предопределени да „спестят тегло“!
Карбоновите шини за фетбайк не се произвеждат с подобни дупки, тъй като могат да бъдат конструирани по различен начин, но и в сравнение с джанти изработени от метал, карбоновите и без това са по–леки. Един много качествен модел карбонови капли за фетбайк е моделът на Tune Fatbike Skyline. С монтирани подобни капли фетбайка се олекотява значително, което определено ще ви накара да забравите обикновения си байк.

За отделните монтажни части:
Предлагат се предни колела/предни капли за фетбайк с ширина на главината 135 мм (с бързо освобождаема ос или автомат ) както и такива с ширина от 150 мм (тези се предлагат само с 15мм с бързо освобождаема ос).
Задни капли за фетбайк се предлагат с ширина 170 мм (с бързо освобождаема ос или автомат) както и с ширина 190 мм (които по принцип са предназначени за 12 милеметрови оси).

Капли за Плюс–Байк

Капли за Плюс–Байк: И тук важи същото, да се изберат възможно по–леки шини и безкамерни гуми.
Ширината на шините трябва да е 50 мм.
Всички шини, които са по–тясни от 50 мм не са подходящи за плюс–байк. Дори шина с 40 мм ширина и гуми с размер 3“ не представлява иделното оборудване за един Плюс–байк, при който гумите се карат с налягане по–малко от 1 атмосфера. Съвет: За препоръчване е "Лятната комбинация" 29-Плюс–Капли за Фетбайк. На който през лятото фетбайка с дебелите гуми му е прекалено "bouncy", той може да си монтира гуми с размер 29x3“, които преобразяват фетбайка в една оптимална Trail–машина.

Цветни и оригинални бандажни ленти за шини за фетбайк

Всяка една Fatbike-шина може да бъде направена по–оригинална с подходяща, цветна бандажна лента!
При алуминиевите шини бандажните ленти имат и практическата задача, да пазят вътрешната гума от евентуални разрези.
Те са изработени от много здрав материал и се произвеждат в най–различни цветове.
Всяка една бандажна лента придава лична нота на съотвения байк, особенно когато между дупките на шината се вижда цвета на лентата.

 
AJAX Loader Icon