Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Очила & маски

Bicycle glasses: Goggles for cycling, MTB and road bike.


Избери продукт от категорията “Велосипедни очила“:

Велосипедни очила на марките Adidas, Oakley, Uvex и много други. При HIBIKE само маркови очила!

Всеки един опитен колоездач знае да цени качествените Велосипедни очила и то не само като стилен спортен аксесоар.
Специалните спортни Велосипедни очила предпазват до голяма степен очите на велосипедиста, особенно при бързи спускания или шосейно колоездене, където вятърът, пръските кал, мръсотия а и насекомите определено дразнят и могат да възпалят очите. Стъклата на Велосипедните очила в много от случаите са снабдени и с пасващ филтър, който гарантира оптимална защита от вредните UVA/UVB лъчи!
UV лъчите не могат да бъдат видяни с просто око, но за сметка на това могат да повредят сериозно очите, ето защо е необходимо да се погрижите сериозно за защитата на вашите очи. Този вид лъчи могат да причинят възпаление на конюктивита на окото както и до помътняване на роговицата.
Освен защитата от вредните UV–лъчи Велосипедните очила осигоряват и защита от заслепяване, която се гарантира от т. н. антирефлекторно покритие.
Това покритие обира нежеланите отблясъци и отраженията на светлината в стъклата на очилата. Точно антирефлекторното покритие на стъклата е един от критерийте, по които един професионален колоедач избира велосипдените си очила.
Запомнете, че колкото по–тъмни са стъклата на очилата, толкова по–малко светлина пропускат до очите!
Скъпите модели Велосипедни очила са снабдени дори с т.н. „фотохромни стъкла“, които потъмняват от само себе си. С фотохромни очила си спестявате няколко броя очила с различни цветове на стъклата. Предимството на фотохромните стъкла е че, те потъмняват в момента, в който си на сянка, при интензивна светлина посветляват, тоест интензивността на оцветяването им зависи от интензивността на светлината, която пада върху тях.

Велосипедни очила със сменяеми стъкла

Който не може да си позволи скъпото предимство на фотохромните очила, той би си избрамл алтернативата на вело очилата със сменяеми стъкла. Избираш си просто една рамка за очила която ти харесва. Към нея си поръчваш пасващи сменяеми стъкла, които се предлагат в най–различни цветове и ето ти алтернатива на скъпите фотохромни очила.
Сменяемите стъкла/слюди се свалят и закрепват лесно и бързо само с едно движение. Много от този тип велосипедни очила се предлагат в стандартен комплект от прозрачни стъкла/слюди, жълти стъкла както и тъмни такива.

Едни добри велосипедни очила с покритие против изпотяване и много други екстри

Едва ли има нещо което да дразни повече от очила, които непрекъснато се запотяват, или бързо се надраскват. Велосипедните очила от висок клас и качество са снабедени в повечето случаи

  • със специално надежно покритие против изпотяване,
  • със специлна вентилация,
  • защитно покритие против надраскване,
  • нечупливи стъкла/лещи както и
  • поляризирани стъкла.

Със специалния си филтър поляризираните стъкла абсорбират, намаляват нежеланите отражения и отблясъци, причинявани от отражението на слънчевата светлина в гладки и огледални повърхности, което увеличава контраста и яснотата на виждане. Общо казано, на пазара вече има модели велосипедни очила, които са снабдени с най–новите технологии защити.
Ето защо покупката на велосипедни очила определено зависи от твоите лични претенции и очаквания.
За по–екстремни спускания определено ти препоръчваме и по–спортния модел велосипедни очила, а именно байк маската, т.н. Bike Goggle. Тези се използват преди всичко при дисциплините Downhill или Мотокрос и гарантират по/голяма защита при всички колоездачи предпочитащи стръмните спускания в планината.
При есктремните байк дисциплини като напр. при даунхила е за препоръчване цялостна надежна защита на зоната около очите, която гарантират сменяемите голямоформатни слюди. Т.н. гогъл очила напомнят на очилата за ски, познати ни от ски пистите. Едни от най–купуваните и предпочитаните марки гогъл–очила са 100%, Oakley и Fox.

Купи изгодно маркови вело очила. Победителят в теста за най–добри вело очила Adidas Evil Eye Между другото: В нашиа онлайн байк магазин ще намериш резервни части за всички видове велосипедни очила, от сменяемите стъкла до резревните гумички за нос... Ела и разгледай ето тук: Аксесоари за очила и резервни части,

 
AJAX Loader Icon