Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Градски и туристически велообувки

Велообувки за туристическо или градско колоездене: За масксимален комфорт при дълги и къси велопробези

За туристически или градски велопоходи могат д абъдат използвани както вело обувки с клик-педал така и обувки със система за флат-педал .

Велосипедисти каращи предимно на къси разстояния ще изберат безспорно обувки за платформени педали. Причината?
Обувките не могат да бъдат различени оптично на външен вид от нормалните обувки, могат да бъдат използвани и при нормално вървене в ежедневието. За по-дълги велопоходи по-подходящи са клик-педал обувките. Всички обувки с кликпедал-система се закопчават посредством една скоба към педала на велосипеда. По този начин сигурното закрепване на велообувката към педала е гарантирано.
Това гарантира по-ефикасно педелиране. Неудобството при тях:
Нормалноот вървене с подобни велообувки НЕ е комфортно, тъй като клийта на подметката на обувката пречи при вървене.
Ако ще трябва доста дълго да носиш байка си на рамо по отсечката, която си избрал то тогава е доста наложително да избереш за такъв велопоход обувки, не за кликпедали,а такива с нормална подметка или обувки за трекинг-клик-педал-система. При градските и трекинг велообувки трябва да се внимава относно тяхната здравина и материал.
За комфортно вървене годни са обувки от мек материал, докато за планински походи ти трябва по-здрава подметка и по стабилна обувка. В случай, че излизаш при всяко едно време да каарш байка си може да погледнеш и категорията на велообувките годни за зимни и всякакви други условия.
Тези обикновено са изработени от водонепромукаеми материали като Gore-Tex® и Neopren имат вътрешно топла подплата за носене при студено.
Купи велообувки за градско, туристическо колоездене изгодно, онлайн при HIBIKEВ нашия онлайн магазин ще намериш едно голямо разнообразие на велообувки за градско и туристическо колоездене

 
AJAX Loader Icon