Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Фетбайк: гуми (външни и вътрешни)

Външни и вътрешни гуми за Фетбайк

Тъй като при Фетбайковете именно широките гуми са тези, които влизат в ролята на амортисьор поемайки изцяло "окачване" и гарантиращи надежното сцепление, е наложително при избора им човек да се съобрази с някои важни факти.
ВНИМАНИЕ: Покупката на външната гума трябва да е съобразена с вида и типа велосипед!
Така напр. е невъзможно да монтирате на велосипед от типа на специалните Race–байкове като Salsa Beargrease, гуми с калибър 5".
На всичкото отгоре Външните гуми за Фетбайк се разделят и на "летни гуми", "външни гуми за кал", както и такива за "сняг и лед". Както напр. моделът 45Nrth Dillingers с интегрирани шпайкове.
Те определено са по–скъпи, но пък си заслужават инвестицията.
Задължително трябва да се внимава при избора на гуми за фетбайк, ако тези се избират само по критерия "колкото се може по–малко тегло".
Гума която има малък профил и е изработена от неподходящи гумени/каучукови смеси ще разочарова всеки, който предпочита да я "върти" в калта.
От друга страна трябва да се знае, че външната гума със стабилен/масивен профил и мека каучукова смес дава, особено през лятото, усещането, че караш трактор.
Така че изборът на подходящи външни гуми за фетбайк трябва да е съобразен и със сезона, през който ще бъде карано това колело.
За съжаление не се предлагат кой знае колко много различни вида универсални външни гуми за Фетбайк, които да се справят с всяка настилка и с особеностите на всеки сезон.
Един единствен модел, наистина с надежни качества като универсална външна гума за Фетбайк, това е гумата Ground Control 4.6 на Specialized.
Ако искаш гумата ти да има по–голямо сцепление, то тогава трябва да избереш напр. моделите на Surly Surly Bud и Surly Lou, доколкото разбира се тези могат да паснат на твоята рамка. Гуми като моделът 45Nrth Hüsker Düs са предназначени за твърди настилки/повърхности.
На твоя Фетбайк може да си монтираш и 29–"Плюс гуми", ако искаш през лятото да караш бърз Cross Country Bike с гени" на ендуро.
От тези се изисква разбира се да се "търкалят" лесно и да имат добро сцепление. За тази цел препоръчваме гумите на Bontrager Chupacabra както и моделът Maxxis Chronicle.
И двата модела могат да се карат безпроблемно като Tubeless–гуми, тоест без вътрешна гума.
Запомни, че с подходящите гуми твоя Фетбайк е много по–ефективен от който и да било нормален планински велосипед.

Подходящи, пасващи вътрешни гуми за Фетбайк

Вътрешните гуми за велосипедите от типа "Фетбайк" са доста сложна тема.
Една нормална Вътрешна гума за велосипед от типа на "бутил" е в сравнение тежка, което като факт, само по себе си пречи да се постигне намаляването на ротиращата маса, което е доста важно при колелата "дебелаци".
Нашите предложения за вътрешни гуми за Фетбайк, са съобразени с този факт както и с нашето кредо, да предлагаме изключително високо КАЧЕСТВО.
С избора си на Вътрешна гума за Фетбайк на марката Surly напр. няма изобщо да сбъркаш.
Трябва само да решиш дали да си избереш гуми от категорията на "Ултра–Леки"–те или такива от категорията на "Ултра–Здрави"–те Surly–та.
Вътрешните гуми на марката Schwalbe ще намериш в стандартно им качество а тези на Specialized напр. с качество на универсално приложими и изключително издържливи. които пасват до 4,8".
Ние предлагаме пасващи вътрешни гуми с размер 29x3.0 и за Плюс–Байкове.

 
AJAX Loader Icon